TARİHÇE

1940 Yılında İlkokul olarak Eğitim-Öğretime başlanmıştır. 1977 Yılında Köy Konağı olan ahşap binada eğitim-öğretime başlayan Koyunhisar Ortaokulu 1984 yılında tek katlı olarak yapılan, halen eğitim-öğretime devam ettiğimiz yeni binasına taşınmıştır.

Okulumuz 1990-1991 Öğretim yılında İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür. Bu arada yeni okul binasının ikinci katı da tamamlandığından, başlangıçta iki ayrı binada eğitim-öğretimini sürdüren okulumuz tek çatı altında eğitime devam etmeye başlamıştır.

2008 yılında Ana binaya ilave olarak devlet millet işbirliği ile yemekhane ve Çok amaçlı salon olmak üzere iki katlı bina ilave edilmiştir.

Okulumuzun adı, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş döneminde sözü edilen Koyunhisar Savaşının geçtiği ovada kurulan Koyunhisar Köyünden alınmıştır.

Okulumuz idareci, öğretmen ve hizmetli tüm personelinin fedakarca çalışmaları sayesinde eğitim-öğretimdeki başarısının yanısıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde de başarılı olmaktadır. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin % 90' ı bir üst öğretim kurumuna devam etmektedir.

Okulumuzun 2008 de aldığı ve 2012 tekrar kazanılan  Beyaz Bayrağı ve 2009 da Geleceğe Enerjin kalsın projesinden aldığı bayrağı vardır.

05.07.2013 1003

14-12-2018  14-12-2018